4. kattaus: Black & white -helppoa, Pöytä on katettu isälle

Millainen kattaus isälle isänpäiväksi? Mustilla ja valkoisilla astioilla saat isälle helposti näyttävän ja vähän maskuliinisen kattauksen, joka ei kuitenkaan ole aterioinnin "äijänurkka". Tyhjensin kaappimme (ok, kävin vähän äitinikin astiakaapilla) ja tein neljä erilaista isänpäiväkattausta samoilla aineksilla. Juhlavin on Kovat kaulassa -kattaus, arkisin Arkinen tutkimusmatka -kattaus.

Isänpäivän Kovat kaulassa -kattaus.
Kultakeskuksen Suomi-sarjan pöytähopeat ja lautasliinarengas, Nuutajärven Pioni-ruokalautanen, Arabian Lumi-alkuruokalautanen, Iittalan Ultima Thule -kulho, Iittalan Ultima Thule -vesilasi, Luminarcin Domino-samppanjalasi, Riedelin Vinum-konjakkilasi, Svenskt Tennin Världskarta-alusta, Magisson Cooleri, Villa Stockmannin pellavainen lautasliina, Ikean paikkakortti (oikeasti pakettikortti).

Kun pohdit astiahankintoja, on hyvä muistaa, että mustissa, valkoisissa ja kirkkaissa (lasinvärisissä) astioissa on sekin hyvä puoli, että niitä on erittäin helppoa yhdistellä toisiinsa. Eri astiakoot ja -muodot stemmaavat, riitasointuja on jopa vaikea aikaansaada. Eikä siinä vielä kaikki! Mustilla ja valkoisilla aineksilla saa kattauksen myös edullisesti. Hyvä esimerkki tässä sarjassa on Arkinen tutkimusmatka -kattaus, jossa on käytetty vain arkisia tai/ja edullisia astioita. Vaikutelma on kuitenkin juhlava.

Isänpäivän Kotimies-kattaus:
Hackmanin Carelia-ruokailuvälineet, Nuutajärven Pioni-pääruokalautanen, Iittalan musta Teema-alkuruokalautanen, Iittalan Ultima Thule -kulho, Iittalan Kartio-vesilasi, Luminarcin Domino-samppanjalasi, Iitalan Kartio-lasi, kakkualusta, Magisson Cooleri, Marimekon Kompotti-lautasliina, Ikean paikkakortti, Tigerin puhelin-paikkakortinpidin. 

Ole luova! Näissä kattauksissa paikkakortteina on käytetty pakettikortteja ja tablettina kakkupaperia. Jos sinulla ei ole näyttäviä kynttilänjalkoja, osta kelluvia kynttilöitä ja pistä lasipurkkiin kellumaan.

Isänpäivän Arkinen tutkimusmatka -kattaus:
Hackmanin Carelia-ruokailuvälineet, Iittalan valkoinen Teema-pääruokalautanen, Iittalan musta Teema-alkuruokalautanen, Iittalan Kartio-lasi, Luminarcin Domino-samppanjalasi, Svenskt Tennin Världskarta-alusta, Magisson Cooleri, Svenskt Tennin Stockholm-lautasliina, Ikean paikkakortti, mustaa pakettinarua. 

Isänpäivän Romanssi-kattaus:
Kultakeskuksen Suomi-sarjan pöytähopeat, Arabian Lumi-pääruokalautanen, Nuutajärven Pioni-alkuruokalautanen, Iittalan musta Teema-kulho, Iittalan Ultima Thule -vesilasi,  Riedelin Vinum -samppanjalasi, kristallinen sherry-lasi, Magisson Cooleri, Villa Stockmannin pellavainen lautasliina,  Ikean paikkakortti (oikeasti pakettikortti), mustaa pakettinarua. 

Kommentit