6. kattaus: Syysluonnon pöytäkoristeet (0 e)

Viime jaksossa tapahtunutta: lehdet, marjat, kukat, varvut. 

Luonnossa on vaikka mitä sopivaa kattaukseen. Ja kuten kulunut hokema elämän parhaista asoista kuuluu, myös luonnon koristeet ovat ilmaisia. Lisäksi ne vaihtuvat vuodenajoittain! Kolusin viikonloppuna pusikossa etsimässä koristeita kattaukseen. Alla satoni toinen osa. Kattauskoristeita pihlajanmarjoista, kävyistä ja mustikanvarvuista.



1. Lasi- ja paikkakorttikoristeet pihlajanmarjasta

Iittalan valkoinen Taika-pääruokalautanen, Iittalan ja Marimekon läpinäkyvä Mariskooli, Villeroy & Bochin Victor-ruokailuvälineet, Pentikin samppanjalasi, Havin lautasliina, Ikean punainen lautasliina, paikkakortti Tiger, paikkakortin jalka samppanjapullon korkki.
Pihlajanmarja on kuin lumimarja: helppo, näyttävä ja kimppumainen. Lisäksi pihlajia on paljon, joten marjaterttuja löytyy helposti. Pihlajanmarjan ainoa ongelma on oikeastaan sen pirttityylivaara. Kokeilin samaa kattausta tavalliselle valkoiselle lautaselle ja vaikutelma oli "1970-luvun pirttikaluste". Kuviollinen, yllättävä lautanen ja punainen servietti ristipistoin kuvioidun servietin kanssa tuo yhdistelmään toivottua särmää ja ryhtiä. Pihlajanmarjatertun oksa on teipattu paikkakortin taakse. Paikkakortti on kiinni samppanjapullon korkissa, johon on tehty sitä varten viilto.


2. Lasi- ja paikkakorttikoristeet mustikanvarvuista ja kävystä


Valkoinen Teema-alkuruokalautanen ja -pääruokalautanen, läpinäkyvä Iittalan Kartio-lasi, Wasa-laivan museokaupan snapsilasi  (tehty 1600-luvun viinilasin malliin), Indiskan samppanjalasi, läpinäkyvä tuikkukuppi, Marimekon samppanjanvärinen Ananas-servietti, Hackmanin Carelia-aterimet, Tigerin paikkakortti.
Luonto tekee yksinkertaisista tavallisista valkoisista lautasista näyttävän. Mustikanvarvut kiinnitettiin samppanja- ja snapsilasiin kullanvärisellä serpentiinillä. Käpy koristeltiin kultatussilla ja pistettiin tuikkukuppiin, jonne lisättiin myös mustikanvarpuja. Paikkakorttiin kirjoitettiin nimi kultatussilla.






Kommentit