38. kattaus: Kesä ja kalakeittolounas / 38th Setting: Summer and fish soup lunch

Lounas on pöydässä (scroll down for English post)! Saarihuvilassamme on tarjottu ensimmäiset pitkät kesälounaat. Tarjolla oli savukalachowderia. Pöytä katettiin rennosti ja tuttuun tapaan Klaus Haapaniemen (kuva) ja Heikki Orvolan (muoto) suunnittelemilla Taika-astioilla ja puuttuvilta osin Pentikin astiasarjan ekstrapaloilla. Servietteinä Emma von Brömssenin Hemtexille suunnittelema Paradis ja Hemtexin Fransine. Emma von Brömssen on Göteborgissa asuva ruotsalaissuunnittelija, jolla on ihana utuinen sini-valkoinen luontoinspiroitunut kädenjälki. Paradisia saa pöytäliinanakin. Ruokailuvälineinä on Villeroy & Bochin Victor. Laseina erivärisiä, mutta siniseen sopivia, Kartioita. Suosikkini on turkoosi. Kevään viimeiset valkovuokot pääsivät koristeeksi kivien ja Kastehelmi-tuikkujen kanssa vanhoista laiturilaudoista tehdylle pöydälle.     

Lunch is served! The first long summer lunches have been served at our island villa and we served fish chowder. The table was set - as usual - with Taika dishware designed by Klaus Haapaniemi (images) and Heikki Orvola (form) and completed with old bowls by Pentik. The paper napkins are by Hemtex the blue and white is designed by Emma von Brömssen and called Paradis. The dark blue is also by Hemtex and called Francine. Emma von Brömssen is a Swedish designer living in Gothenburg and she has designed for example for Svenskt Tenn. Hemtex offers also Paradis-patterned tablecloth. The cutlery is Victor by Villeroy & Bochin Victor. The Kartio glasses by Kaj Franck are of different color but all go together with blue. My favorite is the turquoise. The last wood anemones of the spring were collected for decoration and were paired with stones and Kastehelmi by Oiva Toikka tealight cups on the table that is made from old dock wood. 







Kommentit