8. kattaus: Pinterestin pöytävinkit

Tiedät varmasti, mikä on Pinterest. Siis se sosiaalisen median palvelu, jossa linkataan itseä kiinnostaviin kuviin. Pinterestissä on paljon kattausblogeja ja sisustusbrändejä, joilla on kiinnostavia kattauskuvia. Se on loistava paikka saada kattausideoita.

Esimerkiksi tanskalainen astiavalmistaja Royal Copenhagen antaa sivuillaan kattausvinkkejä: käytä munakuppeja alkupalatarjoiluun, orkidean voi pistää mukiin. Martha Stewart Livingistä bongasin saksanpähkinöistä tehdyt paikkakortit. Nämä vinkit voitte käydä katsastamassa Pinterest-sivuillani (linkki alla).
Tanskalaisen Royal Copenhagenin Pinterest-sivuilla esitellään RC:n astiastoja ja annetaan kattausvinkkejä. Kuvassa sekoitettuna Royal Copenhagenin valmistamia erilaisia sinivalkoisia astioita: Blue Elements, Blue Fluted Mega, Blue Fluted Plain. Kuva: Royal Copenhagen.

Pinterest-tauluista olen myös keksinyt, kuinka monilla tavoin Kartellin Louis Ghost -tuolia voi koristella ja että on ok, vaikka pöytäliina loppuisi ennen kuin hyvin pitkä pöytä. Mieltä ylentävää oli löytää Iittalan Lempi-lasi Vogue Livingin Pinterest-taulusta. Mitään tekemistähän minulla ei lasin kanssa ole, kunhan on suomalainen. 

Pinterestissä tulee olo, että kattaus on tärkeämpi asia monessa muussa maassa kuin Suomessa. Hyvän tuntuman saa myös runsaaseen, toistoja hyödyntävään, kerrokselliseen yhdysvaltalaiseseen kattaustyyliin. Runsas kerroksellisuus ja rohkea yhdistely näkyy hyvin myös espanjalaisissa kattauskuvissa.

Pinterest-seurattaviani ovat muun muassa Kartell, Rivièra Maison, Flamant, Traditional Home, Laura Ashley, Alessi, Martha Stewart, Country Living, Nordstrom, Royal Copenhagen, Rustic Wedding, Marimekko, Georg Jensen, Ikea, Jasper Conran, H&M  Home, Villeroy & Boch, Piet Hein Eek, Roberto Cavalli Home, Country Living, Orrefors Kosta Boda, Zara Home, Vogue Living, Iittala. Täydennän listaani jatkuvasti. 

Suomalaisia valmistajia ja "toimijoita" (inhoan tuota sanaa, mutta en keksi parempaakaan) Pinterestissa on melko vähän. Pinterest toimiikin loistavana kattausmatkailun kulkuvälineenä. Brändit löydät brändinimellä. Hyviä aiheeseen liittyviä blogeja taas muun muassa hakusanoilla table decorations, table scapes, table settings, table centerpieces, table setting ideas ja table styling.

Table Style - Pöytätyylien Pinterest-taulun löydät alla olevasta osoitteesta. Päivitän sitä aika usein.
http://www.pinterest.com/heinil/tablestyle-p%C3%B6yt%C3%A4tyylit/

Kommentit