11. kattaus: Habitatin pöytävarusteet

Kuten kaikki muutkin, kävin perjantaina Habitatin avajaisissa. Habitat avasi Helsingissä kaksikerroksisen liikkeen Makkarataloon. Katkaisemme blogilähetyksen hetkeksi muinaisten roomalaisten muisteluun. Viimeksi muistan käyneeni Habitatissa Lontoon Richmondissa vuonna 1996. Siis kohtuullinen aika on ehtinyt kulua. Habitatillekin on tapahtunut tuona aikana paljon - kuten se, että se on nykyään ranskalaisomistuksessa, eikä siihen enää juuri Lontoossa törmää. Täti päättää kultaisen nuoruutensa muistelun ja palaa nykyaikaan. 

Lorvin puhelimeni kanssa pääosin astiaosastolla. Seuraavat huomiot syntyivät:

1) Kata haarukat ja veitset villisti! Esittelykattauksissa ruokailuvälineet olivat hyvin luovasti aseteltuina. Liitän mukaan vain yhden kuvan todistusaineistostani.

2) Mainio samppanja- ja viinilasivalikoima kohtuuhintaan! Tarjolla oli mielenkiintoisia muotoja ja muutakin kuin kirkasta lasia. Vasemman kuvan viivoitettu Dandy on kiva tuttavuus, koska Suomessa törmää nykyään kaupassa enää harvoin kuvioituihin samppanjalaseihin. 2000-luvun puolessavälissä niitä oli paljon enemmän tarjolla. Dandya saa myös viinilasina. Vähän perusvalikoimasta poikkeava on myös keskimmäisessä kuvassa oleva Bach-viinilasi. Esimerkiksi Dandy ja Bach maksavat 6,50 euroa lasilta. Tykästyin myös (kuva oikealla) Tanya Streeterin suunnittelemiin Tanya-samppanjalaseihin. Habitatin nettikaupassa ne olivat viikonloppuna tarjouksessa.

 
3) Lisäksi muitakin kivoja laseja ja mukeja! Turkoosia, jänniä muotoja. Kiva selkeä Brehat-muki (kuvassa oikealla). Erikoinen muoto on sekä Ermon- että Adeline-laseissa. Vasemmalla yllä olevassa kuvassa oleva Adeline-lasi on kuin rypistetty paperipussi. Ruokailuvälinesarjoista pidin eritoten Entonista. Lopuksi iloisia uutisia espoolaisille: heille sopinee ainakin nimensä puolesta Esbo-lautanen.


Kommentit