5. kattaus: Syysluonnon pöytäkoristeet (0 e)


Lehdet, marjat, kukat, varvut. Luonnossa on vaikka mitä sopivaa kattaukseen. Ja kuten kulunut hokema elämän parhaista asoista kuuluu, myös luonnon koristeet ovat ilmaisia. Lisäksi ne vaihtuvat vuodenajoittain! Kolusin viikonloppuna pusikossa etsimässä koristeita kattaukseen. Erityinen koristelun MacGyver ei tarvitse olla saadakseen aikaan nättiä ja näyttävää. Viitseliäisyyttä toki tarvitaan (ja kulta- ja hopeatussi, kalligrafiatussi, lankaa ja tietenkin ne astiat ja servietit...). Alla luontoretkeni sadosta osa. Kaksi erilaista kattausta, jotka on koristeltu luonnon tuotteilla: lumimarjalla, vuorenkilvillä ja vaahteranlehdillä. Toiset kaksi kattausta julkaisen tällä viikolla. Siis to be continued.

P.s. Luonto ei kärsinyt, kuvauksissa vahingoittui onneksi vain samppanjalasi. 

1. Paikkakortti- ja samppanjalasinkoriste lumimarjasta

Churchillin lautaset, Stockmannin Casa-samppanjalasi, Hackmanin Savonia-aterimet, Stockmannin Villa Stockmann -lautasliina, Ikean pakettikortti paikkakorttina. Alemmassa kuvassa pöytäliinana Marimekon Ananas.
Lumimarja on koristepensas, jonka marja on kaunis, mutta lievästi myrkyllinen. Kunhan lapsivieraita ei ole tulossa, lumimarja toimii hienosti kattauskoristeena. Pensas on marjavarustuksessaan lokakuussa. Lumimarjaterttu on kiinteä ja kimppumainen. Miniatyyrikimppu on helppo kiinnittää esimerkiksi lautasliinan ympärille tai samppanjalasin jalkaan. Ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kuvassa lautasen alla on dekoraationa vuorenkilpeä. 

2. Paikkakortit ja tabletti vaahteranlehdistä

Arabian Lumi-lautanen, Pentikin kulho, Villa Stockmannin lautasliina, Indiskan samppanjalasi, Hackmanin Carelia-ruokailuvälineet.

Paikkakortit voi toki tehdä melkein minkä tahansa puun lehdistä, mutta vaahtera lienee varmin. Vaahterat ovat kohtuullisen yleisiä ja niiden lehdet saavat syksyllä hienot värit. Lisäksi täysikasvuinen vaahtera tiputtaa runsaasti lehtiä. Vaahteranlehtiä kuivatettiin ja prässättiin noin vuorokausi. Kuivuneisiin vaahteranlehtiin kirjoitettiin kultatussilla nimikirjain. Näin niistä saatiin paikkakortti sekä lasiin että lautaselle. Lautasen vaahteranlehti sidottiin kevyesti vaalealla langalla lautasliinaan, jonka sisällä on ruokailuvälineet. Lasissa oleva vaahteranlehti vain "pudotettiin" lasiin. Vaahteranlehteä voi käyttää myös ikään kuin koristetablettina lautasen alla, kuten ensimmäisessä kuvassa. Toinen, kolmas ja neljäs kuva ovat vailla tablettilisävarustetta. 



Kommentit

Lähetä kommentti