3. kattaus: Syksyn luontokuvasto lautasliinoissa

Ruskeaa, violettia, oranssia, luontoa eli pihlajanmarjaa, lehtiä, eläimiä! Siinäpä syksy servietteinä. Ketään tuskin yllättää, että luonto näkyy servieteissä, mutta kohtuullisen uutta tässä paperisten kattausasusteiden maailmassa ovat graafisesti tyylitellyt ja humoristiset eläinaiheiset servietit.

Piristävää oli myös huomata, että valikoimissa on myös muun muassa sinisiä ja turkooseja paperilautasliinoja - ei mitään ilmiselviä syksyn värejä. Suosikkini syksyn servieteistä valikoituivat aika pitkälti oman kodin tyylin ja värityksen mukaan. Ja voilà tässä ne ovat.
Finnlaysonin Pesue- sekä Coronna-servietit ja Coronna-kertakäyttölautaset. Kuva: Finlayson 

Finlaysonin kuoseista on valmistettu paperilautasliinoja vasta reilun vuoden. Finlaysonin kertakäyttöastiat ja lautasliinat valmistaa Suomen kerta niin kuin Marimekonkin. Sami Vullin suunnittelemaan Pesue-kuosiin perustuvat lautasliinat ovat ehdoton tämän syksyn lautasliinasuosikkini. Oih, tyylikäs ja hellyyttävä samaan aikaan. Myös H&M:n syksyn servieteissä on eläimiä: ainakin koira ja perhonen.


Kuva: Finlayson
Kätevä ja helppo yhdisteltävä on Finlaysonin beessi Coronna-servietti, jonka uusi väri tältä syksyltä on pomelo. Coronna on Aini Vaarin jo 1950-luvulla suunnittelema kuosi. Se sopii kukkaisten serviettien kanssa, kuten myös Pesueen. Pentikin syksyn uutuus Pihlajanmarja (jota saa kolmessa eri värissä, kolmas on oranssi) muistuttaa hieman Marimekon Lumimarjaa, jota on tänä syksynä ilmestynyt kauppoihin kahdessa uudessa värissä: beessinä, jossa on vaaleanpunaisia marjoja ja valkoisena, jossa vaaleansinisiä marjoja. Lumimarja on Erja Hirven suunnittelema kuosi.
Pentinkin sininen Pihlajanmarja, Finlaysonin beessi Coronna, Pentikin punainen Pihlajanmarja ja Marimekon beessi Lumimarja. 
Pentikin sininen Pihlajanmarja on väritykseltään kiehtovin uutuus. Vähän 1950-lukuinen, loistava itsenäisyyspäiväservietti. Jos ei kankaisia kata.

Kommentit